Dan karijera 2019

1. dan karijera u inženjerstvu okoliša

Geotehnički fakultet, 9. prosinca 2019.

Prvi karijerni dan u inženjerstvu okoliša organiziran je s ciljem da se studentima pruže pravovaljane i konstruktivne informacije o stanju na tržištu rada te o važnosti promišljanja karijernog usmjerenja već u fakultetskim danima.

U organizaciji događanja sudjelovalo je 12 studenata – članova Studentskog zbora Geotehničkog fakulteta, a pozivu na sudjelovanje odazvalo se 6 poslodavaca – GumiImpex, Oikon, Državni hidrometeorološki zavod, Hrvatske vode, Bor-plastika i Tehnix. Svojom prisutnošću i prezentacijom poslodavci su pokazali interes za suradnju s fakultetom i studentima te su postavili temelje za buduću organizaciju karijernih dana.

Svoje viđenje tržišta rada i savjete o pretraživanju poslova dalo je i četvero diplomanata Geotehničkog fakulteta. U pauzi za kavu i tijekom zajedničkog ručka studenti su imali priliku u opuštenoj atmosferi porazgovarati s poslodavcima te im postavljati pitanja koja nisu stigli pitati za vrijeme prezentacija. Događanje je završeno predavanjem o važnosti samopredstavljanja prilikom intervjua za posao. Predavanje je održao Božidar Nikša Tarabić, iz Ureda za studente pri Sveučilištu u Zagrebu.

Prvom karijernom danu prisustvovalo je 90 studenata.

SZ-GFV
Gumiimpex
DHMZ
BP Group
OIKON
Hrvatske vode
Tehnix