4. dan karijera u inženjerstvu okoliša

Na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 8. i 9. prosinca održan je 4. dan karijera u inženjerstvu okoliša koji je uživo i putem online platforme Zoom okupio 170 sudionika.

Prvog dana studentima su se predstavile tvrtke koje djeluju u području inženjerstva okoliša, dok je drugi dan iskorišten za dijeljenje iskustava s tržišta rada nekoliko završenih studenata te za predstavljanje udruga koje okupljaju bivše i sadašnje studente Geotehničkog fakulteta. Tako je i naša udruga iskoristila priliku da svoje ciljeve i aktivnosti predstavi potencijalnim budućim članovima, što je učinila predsjednica Ivana presečki, a osim AMAC-a studentima su se predstavili i Hrvatsko društvo inženjera geotehnike i Hrvatsko društvo za inženjerstvo okoliša.

Nakon predstavljanja udruga, Job Club HDIG-a održao je radionicu karijernog savjetovanja za studente pod nazivom Ima li posla i za mene?. Kroz radionicu studenti su upoznati s načinima traženja posla te pravilima izrade životopisa i molbi, kao i savjetima za uspješan intervju kod poslodavca.